Automatiseren van bedrijfsprocessen

Wanneer u Tom-Webs inschakelt om uw bedrijfsprocessen te automatiseren, beginnen we met de huidige situatie te analyseren. Dit doen wij door samen met u uw bedrijfsprocessen te bespreken, maar ook door met de eindgebruiker van het toekomstige product te spreken. Vervolgens maken wij een voorstel voor een interactieve website of mobiele app waarmee (een deel van) uw bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden.

Tijdens de ontwikkeling van uw product maken we gebruik van SCRUM. Dit houdt voor u als opdrachtgever in dat u veel betrokken zult zijn bij de ontwikkeling van uw product. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan en zijn wijzigingen nog makkelijk door te voeren.

Voorbeelden

Ledenadministratie

Voor een muziekvereniging is een ledenadministratie nodig. Hierbij moet ook bijgehouden worden welk lid welk instrument bespeelt. Aan het eind van de maand moet ook automatisch de contributie geïncasseerd worden.

Logistieke processen

Voor een transportbedrijf moeten opdrachten worden bijgehouden en met behulp van drag & drop verdeeld worden onder verschillende vrachtwagens. In de vrachtwagen moet de chauffeur op een tablet zijn route te zien krijgen en moet hij kunnen afvinken welke pakketten zijn ingeleverd. Wat vervolgens automatisch wordt gefactureerd.

Voordelen van automatiseren

 1. Minder kosten

  Doordat processen geautomatiseerd worden, heeft u zelf minder werk te doen. In een bedrijf met tien werknemers kan dit vaak al één tot twee FTE besparen!
 2. Procesbewaking

  Wanneer processen geautomatiseerd zijn, is het makkelijk om statussen in te zien en dus exact te bepalen waar u bent in het proces. Dit zorgt ervoor dat het voor u inzichtelijk is en dat het eenvoudig is om rapportages te maken.
 3. Betrouwbaarheid

  Doordat processen geautomatiseerd zijn, worden deze elke keer op dezelfde manier uitgevoerd en zullen er minder fouten optreden. Dit verhoogt de kwaliteit van uw diensten, wat prettig is voor u en uw klanten.
 4. Hogere productiviteit

  Doordat processen geautomatiseerd worden, heeft u hier geen omkijken meer naar. Hierdoor heeft u meer tijd over voor uw andere werkzaamheden. U kunt dus meer werkzaamheden uitvoeren in minder tijd.
 5. Helderheid

  Door processen te automatiseren, creëer je helderheid. Elk proces ligt namelijk vast en wordt op dezelfde manier uitgevoerd. Hierdoor is het bijvoorbeeld makkelijk om een handleiding te schrijven die vooral voor nieuwe werknemers erg handig kan zijn.

© 2011 - 2019 copyright by Tom-Webs

Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn de Nederland ICT Voorwaarden 2014 van toepassing. Deze voorwaarden treft u hier aan.