Automatisering bedrijfsprocessen

Wat houden geautomatiseerde bedrijfsprocessen in?

Bedrijfsprocessen kunnen efficiënter en betrouwbaarder. Altijd, voor iedereen. Technologie biedt mogelijkheden voor de automatisering van elk bedrijfsproces - of het nu gaat om het invoeren van bonnetjes of personeelsplanning. Wij leveren maatwerk dat ook belangrijke processen binnen jouw onderneming kan automatiseren.

Zo gaat de automatisering van bedrijfsprocessen in z'n werk

Automatiseren van bedrijfsprocessen begint bij het analyseren van de huidige situatie. Hoe zitten de huidige processen in elkaar? Wat is nu eigenlijk het probleem of wat kan er beter? Wat is er nodig? We praten niet alleen met degene die het project aanvraagt, maar ook met de eindgebruiker. Want jij als opdrachtgever hebt misschien heel andere dingen in je hoofd als de eindgebruiker. Het zou zonde zijn als we iets automatiseren wat helemaal niet aansluit bij de wensen van de eindgebruiker. We werken nauw met je samen om er zeker van te zijn dat maximale efficiëntie en tevredenheid worden behaald.

Eindresultaat: interactieve websites en apps

Maar oké, hoe moet je je dat voorstellen, een geautomatiseerd bedrijfsproces? In de meeste gevallen uit dit zich in een interactieve website of app.

Wat is een interactieve website?

Nu is een interactieve website niet hetzelfde als een website waarbij je op buttons kunt klikken. Nee, een interactieve website lijkt meer op een programma dan op een website. Zo'n interactieve website die je misschien kent is eBoekhouden, een website voor online boekhouden. Een ander voorbeeld is Toggl, waarbij je kunt timen hoe lang je met een bepaald project bezig bent. Het zijn websites, maar eigenlijk meer online programma’s waarmee je echt werkt.

En wat is een app dan?

Een app is een toevoeging op de interactieve website. Je kunt min of meer hetzelfde, maar dan is het gebruikersvriendelijker dan gewoon de mobiele versie van de website en is het volledig afgestemd op mobiel gebruik. Soms zijn het ook aanvullingen die niet standaard in de website zitten. Denk bijvoorbeeld aan een app van een pakketvervoerder, waarbij de chauffeur een handtekening vraagt voor ontvangst aan de klant. Hoe dit er precies uit gaat zien bij jouw bedrijfsproces, is moeilijk te zeggen vanwege de gepersonaliseerde oplossingen die wij bieden.

Is een interactieve website of app ook geschikt voor mij?

Zoals we al eerder zeiden: elk bedrijfsproces kan worden geautomatiseerd, vooral als het neerkomt op administratieve werkzaamheden. Ontsla niet meteen al je administratieve medewerkers, want deze mensen zijn juist degenen die er profijt van gaan krijgen! De automatiseringen ondersteunen de medewerkers juist en zorgt voor forse tijdsbesparing en frustratievermindering. Dat maakt het werk voor hen meer variërend, uitdagender en leuker.

De eindproducten zijn vaak voor intern gebruik, dus een nieuw social media platform gaat het niet worden. Maar een interactieve website of app is dus ook geschikt voor jou.

Wat heb je aan automatisering bedrijfsprocessen?

Geoptimaliseerde werkprocessen
Lagere kosten (op langere termijn)
Betrouwbaarder: minder foutgevoelig dan bijvoorbeeld Excel of menselijke handelingen
Minder herhaling
Beter bereikbaar: inloggen vanaf elk device (indien internetverbinding)
Beter inzicht: makkelijker te rapporteren en verbeteren

Neem contact met ons op

Voorbeelden van automatisering bedrijfsprocessen

We kunnen ons voorstellen dat het nog steeds een beetje vaag klinkt, het automatiseren van administratieve bedrijfsprocessen. Laten we het illustreren met een voorbeeld.

Er was eens een loodgieter en hij had meerdere loodgieters in dienst. Vroeger moest hij zijn werknemers dan bellen om opdrachten door te geven. Vervolgens moest hij alle bonnetjes uitschrijven om de betalingen binnen te krijgen. Na een automatisering ging het allemaal veel makkelijker. Met een programma kon hij nu de opdracht aanmaken en zijn werknemers konden vervolgens de planning inzien. Geen losse bonnetjes of rekenfoutjes meer! Door de automatisering bespaarde de loodgieter heel veel tijd en kon hij zich weer focussen op de uitvoerende taken.

Maar het automatiseren van bedrijfsprocessen kan ook in hele andere branches van pas komen. Neem bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur die een app gebruikt die gekoppeld is aan facturering. Nu is er een koppeling tussen de uitvoerende en administratieve processen: de app slaat een bruggetje tussen de ritjes die hij rijdt en de betalingen die hierbij horen.