Project speox

Over het project speox

Het probleem

Het duitse bedrijf Speedway Transport kwam naar ons toe met de vraag of het niet anders kon met die Excel-sheets. Er werd veel dubbel werk gedaan en er stonden fouten in de Excel-sheets. De kwaliteit van de diensten van Speox leed hieronder. Tijd voor innovatie in de breedste zin van het woord.

De oplossingen

Wij hebben de processen aandachtig geanalyseerd en een project voorgesteld. Na goedkeuring hebben we het project uitgevoerd, wat vooral bestond uit software ontwikkelen. Vervolgens was het een kwestie van testen, communiceren, verbeteren en perfectioneren. Uiteindelijk hebben we vier verschillende producten ontwikkeld.

  • Interactieve website (Speox): de nieuwe, interactieve website van Speox functioneert als een overzichtelijk dashboard voor klantenbeheer, orderverdeling via Drag & Drop, de automatiseren van facturatie en voor het genereren, distribueren van pakbonnen, boekhouding en rapportages..
  • Interactieve website (Dispokalk): deze tweede interactieve website maakt het mogelijk voor Speedway hun klanten om prijzen op te vragen en opdrachten voor pakketvervoer aan te maken. Dit maakt alle foutjes in Excel verleden tijd en scheelt veel kostbare werktijd voor het personeel.
  • Mobiele app (Speox): met de custom-made Speox app hebben chauffeurs toegang tot rittenlijsten, pakbonnen en handtekeningen. Dit scheelt veel tijd, voorkomt fouten en haalt de complexiteit uit de berekeningen, aangezien dat nu geautomatiseerd is. De App communiseert realtime met de Interactive Website.
  • Mobiele app (Speox IE): de tweede app die we hebben gemaakt is voor de mensen bij de douane. Per opdracht kan worden aangegeven of de benodigde documenten zijn opgehaald. Dit resulteert in betere kwaliteitslevering.

Het resultaat

  • Een werkend softwarepakket dat dubbel werk voorkomt;
  • Geen fouten meer in Excel-sheets;
  • ∞ FTE-besparing;
  • Betere kwaliteitslevering.

Buiten deze resultaten was Speedway zó blij dat we gezamenlijk een nieuw bedrijf hebben opgezet genaamd Speox GmbH. Dat is een kant-en-klaar pakket waar andere bedrijven gebruik van kunnen maken. En dat doen ze dankbaar, want wereldwijd wordt Speox al in verschillende landen gebruikt.